مقدمه
نخود به خانواده بقولات تعلق دارد . بذور رسیده و خشک نخود دارای ارزش غذایی زیاد می باشد و یکی از مهمترین منابع غذایی سرشار از پروتئین ( ۱۸ تا ۲۳ درصد ) می باشد و نیز از قابلیت نگهداری و انبار داری خوبی برخوردار است .
علاوه بر اهمیت نخود به عنوان یک منبع غذایی مهم برای تغذیه انسان و دام، این گیاه می تواند در حاصلخیزی خاک ، بویژه در مناطق خشک موثر باشد . با توجه به اینکه این گیاه نسبت به سایر حبوبات سازگاری بیشتری با شرایط اقلیمی کشور دارد و می تواند بخشی از نیازهای پروتئینی کشور را تأمین کند، باید بیشتر مورد توجه کشاورزان و مسئولان کشور قرار گیرد .
ازدیاد جمعیت و نیاز روز افزون بشر به مواد غذایی از یک طرف و محدودیت منابع تولید از طرف دیگر اندیشه محققان و دولتمردان را در این راستا سوق داده که تنها راه دستیابی به خود کفایی کشاورزی ،به دلیل محدود بودن منابع آب و خاک هر کشور افزایش عملکرد در واحد سطح می باشد و این میسر نمی گردد مگر با تولید ارقام پر محصول که با بهره گیری از علم ژنتیک می توان به این مهم دست یافت .
فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول ( کلیات )
سیستماتیک نخود
معرفی جنس Cicer
منشاء و تاریخچه نخود
طبقه بندی غیر اختصاصی جنس Cicer
طبقه بندی بر حسب عادت رشدی
طبقه بندی بر حسب اندازه بذر
وضعیت نخود و اهمیت جهانی آن
فصل دوم ( زراعت نخود )
شرایط محیطی کشت نخود
کاشت نخود
عملیات کاشت در زراعت نخود
برداشت نخود
فصل سوم ( سیتولوژی نخود )
تعداد کروموزومها
مرفولوژی هسته
پلی پلوئیدی
کشت بافت گیاهی
فصل چهارم ( اصلاح نخود )
اهداف اصلاحی نخود
تاریخچه اصلاح نخود
برنامه های منطقه ای و بین المللی
آزاد سازی ارقام در دنیا
تکنیک های اصلاحی
وارد کردن مواد گیاهی خارجی
گزینش بدون دو رگ گیری
گزینش بعد از دو رگ گیری
معرفی و گزینش گیاه
هیبریداسیون
اصلاح با استفاده از موتاسیون
مخلوط ارقام
مقایسه روشهای مختلف اصلاحی
سازگاری و ثبات ارقام
اصلاح برای کیفیت و بازار پسندی
تیپ پا بلند
خصوصیات دو غلافی و غلاف چند بذری
کاهش حساسیت به فتو پریود
نر عقیمی
تلاقی های بین گونه ای
اینتروگرسیون دسی – کابلی
ارقام حساس به کود
ارقام حساس به آبیاری
ارزیابی لاینها و آزاد سازی ارقام
نقش مرکز تحقیقات بین المللی گیاهان زراعی
نتیجه گیری
منابع و مآخذ
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 80
مطالب مرتبط