مقدمه :
با افزایش سریع جمعیت و احتیاج روزافزونی که به مواد غذائی بالاخص مواد پروتئینی احساس می شود تولید مواد غذایی مخصوصاً پروتئین حیوانی که تناسبی با رشد جمعیت ندارد بدیهی است .
پرورش و نگهداری طیور به روشهای صحیح و رعایت اصول اقتصادی و بهداشتی می تواند از طرفی به اقتصاد کشور کمک کند و از طرفی دیگر تا حدودی کمبود گوشت را جبران نماید . یکی از مهمترین مسائلی که بایستی بدان توجه نمودن از بین بردن وابستگی صنایع مرغداری ما از کشورهای خارج است .
امروزه همانطور که مشاهده می شود ، گرچه دامنه فعالیت های پرورش طیور و مرغداری صنعتی در کشور ما گسترش یافته ولی عملاً مشاهده می کنیم که از نظر گوشت سفید و تخم مرغ علاوه بر اینکه به خود کفائی نرسیده ایم بلکه وارد کننده این محصولات هستیم .
امید است با وارد شدن فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی بخصوص رشته دامپروری در این صنعت و رعایت مسائلی فنی شاهد هرچه شکوفا تر شدن این صنعت مهم و پایه ای در کشور باشد .
آشنائی با قسمتهای مختلف مرغداری :
هدف اصلی در این بخش بدست آوردن اطلاعات کلی در مورد مرغداری مشکلات و مسائل مربوط به مرغداری بود که اطلاعات جامعی در مورد مرغداری و نحوه کار و آشنایی صورت پذیرفت . البته در دوره کارآموزی سن مرغان تخمگذار 17 ماهه بود .
معرفی قسمتهای مختلف مرغداری :
مرغداری با ظرفیت 60 هزار قطعه تخمی نژادهای لاین به مساحت کل سالنها حدوداً 4500 متر و در زمینی به وسعت 5/1 هکتار واقع در جاده مردآباد کرج .
سالن تهیه دان و انبار جیره : مساحت تقریبی این مکان حدوداً m 500 بود و از یک سیلوی زیرزمینی آهنی تشکیل یافته بدین صورت که از یک طرف سالن از ارتفاع صفر شروع شده و تا عمق 4 متر به طول تقریبی 10 متر ادامه دارد .
از این محل جهت نگهداری جیره که بصورت آرد و در نیامده استفاده می گردد . مزایای این روش را می توان به علت وجود کف و دیواره های آهنی غیر قابل نفوذ برای انواع حشرات و جوندگان نام برد .
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 37
مطالب مرتبط